Wednesday, June 8, 2011

Cuti Sekolah Part 2

Salam siaran tertunda. Berikut adalah tentatif dan aktiviti kami sepanjang cuti sekolah:

2 Jun 2011
4.15 pagi: Bertolak dari JB. Enche Suami mandi dulu, saya dan Dzariff terus heret selimut masuk dalam kereta dan sambung tidur.
5.58 pagi: Singgah masjid Sungai Lalang untuk solat Subuh
9.30 pagi: Berhenti mandi di Masjid Al Muktafibillah
1.45 petang: Yahoooo....sudah sampai rumahku yang terchenta. Terus pegi makan kenduri rumah Abe Mud

4 Jun 2011
Hari ni ada jemputan kenduri untuk 5 buah rumah. Kami pergi ke semua rumah. Malam tu saya sakit perut, muntah-muntah sampai 3 kali and terus demam terketar-ketar.Lepas telan panadol 2 bijik dan urut perut oleh tok bomoh angin a.k.a Enche Suami baru ok.

7 Jun 2011
9.00 pagi: Bye-bye KB.
2.30 petang: Hello Bukit Gambang Resort City. The counter officers were lousy and too damn slow...sighhh!!.The room was ok. We should opted for family apartment instead of studio. The air-cond unit was not capable to cool the entire studio but still doing fine. The swimming pool....another sighhh....keruh and gatal kulit den...tapi Dzariff syok aje...
7.30 malam: Dinner...sedaaaappppp and sedaaappppp.. Nasib baik! Lepas tu gi merayap kat arked main game
Sesi memanaskan badan. Kenkonon cuak la nak main air.

The spacious studio with unpaid model
Bukit Gambang Waterpark. Gelang hijau mama tu sebenarnya kunci loker.
Budak lapar...kat dalam waterpark nak main air aje, makan taknak. Kat luar baru kebulur
Bodyguard cum driver
Tram nak balik ke resort. Dzariff dah tak daya lagi nak zzzzz.....

8 Jun 2011
8.30 pagi: Breakfast....sedaaaappppp!
10.30 pagi: Waterpark....the besttttttt! We spent RM 336 for room, meals and tickets for 2 to the Waterpark. Bought another child ticket for Dzariff for RM14.90 and another RM50 for foods and drinks in the park. The tram cost us RM1 each.
2.45 petang: Bye-bye Waterpark
7.00 malam: Hello JB
** Ni aje tempat yang cool and menepati kriteria ketinggian Dzariff. Tu pun dah 4 jam weh main kat sini**

2 comments:

  1. i like 'tok bomoh angin'..haha

    ReplyDelete
  2. Wakakaka....Dzariff sekarang dah macam anak cina+negro

    ReplyDelete